Пловдивският окръжен съд призна за невинен по обвинение в убийство лекаря, който застреля

...
Пловдивският окръжен съд призна за невинен по обвинение в убийство лекаря, който застреля
Коментари Харесай

Съд пак оправда пловдивския лекар, който застреля крадец

Пловдивският областен съд призна за почтен по обвинение в убийство лекаря, който простреля апаш в гаража на дома си преди 3 години. Д-р Иван Димитров обаче е наказан условно на 2 години отнемане от свобода с изпитателен период от 3 години, тъй като е държал нелегално огнестрелно оръжие.

Това е второто такова решение на първоинстанционния съд по делото против пловдивския доктор, който през юни 2019 година към този момент беше оневинен от различен правосъден състав. Впоследствие обаче през май 2020 година Апелативен съд - Пловдив върна процеса изначало за доизясняване на фактическата конюнктура. Сега делото отново отива на втора инстанция, в случай че прокуратурата, подсъдимият или юриста на жертвата обжалват.

На 1 март 2018 година престъпно проявеният Джевизов от " Столипиново "  решил да извърши кражба в дома на лекаря в кооперация в Пловдив. Към 1:30 ч. обвиняемият взел нелегално притежаван револвер, зареден с патрони, за които също нямал позволение, и се насочил към гаража. Там заварил Жоро Плъха, който приготвял разнообразни движимости за изнасяне. Преди да създаде изстрел, докторът твърди, че бил атакуван от крадеца с нож.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР